Ugnsbakad lax med grönkål, ärtor, spaghetti och basilika

Ingredienser

4 portioner:

Lax
4 bitar laxfilé (à 125 g)
salt
svartpeppar

Pasta
4 port spaghetti
3 dl frysta gröna ärter
125 g hackad grönkål
1 kruka basilika
2 dl lätt crème fraiche
ca 1 dl kokvatten från pastan

Gör så här

Tina laxen om den är fryst.

Sätt ugnen på 150°C.

Sätt på en kastrull med vatten till pastan.

Lax: Torka laxen torr med hushållspapper.

Lägg den i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Sätt in formen mitt i ugnen tills laxens innertemperatur är ca 56°C, ca 15 minuter.

Pasta: Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt ärtor och grönkål koka med pastan när det återstår ca 2 minuter av koktiden.

Hacka basilikan.

Låt pastan rinna av men spara lite av kokvattnet. Blanda crème fraiche, basilika och kokvatten till en sås.

Vänd ner pasta, ärtor och grönkål i såsen. Krydda med salt och peppar.

Servera laxen till pastasåsen.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Inkokt lax med dillmajonnäs

https://www.koket.se/anette_rosvall_och_emma_hamberg/varmratter/fisk_och_skaldjur/inkokt_lax Koka upp vattnet med löken och resten av ingredienserna. Lägg laxfilén i en ugnsfast…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.