Placeholder

Ugnsbakad avokado med ägg, rökt lax och gräslök

Ingredienser

Ingredienser
Portioner: 4

2 skivor kallrökt lax
4 små ägg
2 avokador
svartpeppar från kvarnen
1/2 kruka gräslök

Till servering
gärna bröd

Gör så här

1. Dela laxskivorna i halvor.

2. Skilj försiktigt äggulorna från äggvitorna.

3. Dela avokadon och ta ur kärnorna.
Gröp ur lite av avokadoköttet där kärnan har suttit, för att få lite mer plats för ägget.
Skär bort lite av skalet på varje avokadohalva och ställ dem i en ugnssäker form.

4. Lägg laxskivorna i avokadons urgröpning, lägg en äggula på varje laxskiva.

5. Vispa upp äggvitorna med en gaffel.
Häll i så mycket äggvita det får plats vid äggulan. Krydda med svartpeppar.

Sätt ugnen på 200˚C
Sätt in formen mitt i ugnen ca 12 minuter.

Skär gräslöken och strö på avokadohalvorna.

Servera gärna med bröd.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.