4 port
Bakad aubergine:
4 st auberginer (små till medelstora)
1 msk olivolja
1 tsk paprikapulver
1 tsk havssalt
Sallad med linser och brysselkål:
2½ dl linser (av valfri sort, t.ex. belugalinser)
½ tesked havssalt
400 g brysselkål
en näve persilja
1 st citron
4 tsk olivolja
2 tsk honung
1 st granatäpple
Sätt ugnen på 225 grader.
Dela auberginerna på längden i två halvor. Lägg dem på en plåt eller i en ugnssäker form.
Häll olivolja över halvorna (alternativt gnugga på ghee eller kokosolja) och krydda med paprikapulver och salt.
Ugnsbaka auberginen i ugnen ca 40-45 minuter (beroende på ugn och storlek på auberginerna). De är färdiga när de är helt genombakade och mjuka inuti. Medan auberginerna är i ugnen kan du förbereda salladen.
Skölj linserna noga. Lägg dem i en kastrull och tillsätt fem dl vatten och salt. Lägg på ett lock och låt koka upp. När linserna kokar, sänk värmen och låt dem sjuda i ca 20 minuter eller tills de mjuknat.
Koka upp vatten i en stor kastrull. Rensa brysselkålen, ta bort de yttersta lagren och strimla den fint med en vass kniv.
Lägg i den strimlade brysselkålen i det kokande vattnet och blanchera dem i en minut. Häll av dem i ett durkslag och skölj med kallt vatten. Låt dem rinna av.
Förbered dressingen genom att vispa ihop citron, olivolja, persilja och honung i en liten skål.
Lägg över linser och brysselkål i en stor salladsskål. Häll över dressingen och blanda samman alla ingredienser.
Ta ut auberginerna från ugnen och lägg upp lite sallad på varje halva. Garnera med granatäpplekärnor.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…