Ugnsbakad aubergine med linssallad

Ingredienser

4 port

Bakad aubergine:

4 st auberginer (små till medelstora)
1 msk olivolja
1 tsk paprikapulver
1 tsk havssalt
Sallad med linser och brysselkål:

2½ dl linser (av valfri sort, t.ex. belugalinser)
½ tesked havssalt
400 g brysselkål
en näve persilja
1 st citron
4 tsk olivolja
2 tsk honung
1 st granatäpple

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader.

Dela auberginerna på längden i två halvor. Lägg dem på en plåt eller i en ugnssäker form.

Häll olivolja över halvorna (alternativt gnugga på ghee eller kokosolja) och krydda med paprikapulver och salt.

Ugnsbaka auberginen i ugnen ca 40-45 minuter (beroende på ugn och storlek på auberginerna). De är färdiga när de är helt genombakade och mjuka inuti. Medan auberginerna är i ugnen kan du förbereda salladen.

Skölj linserna noga. Lägg dem i en kastrull och tillsätt fem dl vatten och salt. Lägg på ett lock och låt koka upp. När linserna kokar, sänk värmen och låt dem sjuda i ca 20 minuter eller tills de mjuknat.

Koka upp vatten i en stor kastrull. Rensa brysselkålen, ta bort de yttersta lagren och strimla den fint med en vass kniv.

Lägg i den strimlade brysselkålen i det kokande vattnet och blanchera dem i en minut. Häll av dem i ett durkslag och skölj med kallt vatten. Låt dem rinna av.

Förbered dressingen genom att vispa ihop citron, olivolja, persilja och honung i en liten skål.

Lägg över linser och brysselkål i en stor salladsskål. Häll över dressingen och blanda samman alla ingredienser.

Ta ut auberginerna från ugnen och lägg upp lite sallad på varje halva. Garnera med granatäpplekärnor.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.