Botten:
300g shortbread biscuits
75g smör?
Cheesecakefyllningen:
3,5dl grädde
500g philadelphiaost
120g florsocker
120g dulche de leche
Topping:
1,5dl grädde
75g mörk choklad
75g mjölk choklad
6x2p Twix
Krossa kexen i en matberedare, smält smöret. Häll smöret i kexen, lite i taget tills du har en smulig massa (viktigt att ej för blöt massa för då blir den stenhård och omöjlig att skära igenom). Tryck ut smulmassan i en bakplåtspappersklädd form med avtagbar kant ca 20cm i diameter.
Vispa grädden. Blanda försiktigt ihop resterande ingredienser utom gelatinet i en annan skål. Vänd ner grädden. OBS! Om smeten känns lös, vispa den tills den tjocknar. Blötlägg gelatinbladen, smält i en kastrull med en skvätt vatten. Låt svalna lite sen blanda ner i cheececakeblandningen noga. Häll allt på botten (gärna klädd med tårtplast). Låt sätta sig i kylen över natten.
Hacka chokladen till toppingen fint. Värm grädden i en kastrull och häll över. Låt stå en stund sedan rör tills slät. Låt svalna något häll sedan över cheesecaken. Toppa med skurna Twix och låt vila 30 min i kylen innan servering.
Byt ut hälften eller allt mot digestive
Vispa färskosten fast sen ha i grädden, slopa gelatin?
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…