Twistad Bananoffepie

Ingredienser

Till 4 Pers:

8 Digestive
25g Smör el Margarin

2 Bananer
0,5 Burk Karamelliserad Mjölk
2,5dl Vispgrädde

Mjölkchokladfluff:
100g Mjölkchoklad
1,5dl Vispgrädde

Vit chokladfluff:
80g Vit Choklad
1,5dl Vispgrädde

Hallon till dekoration.

Gör så här

Förbered chokladfluff minst 6 timmar före!

Värm grädden, får inte koka! Lägg i chokladen och rör tills den smält helt. Ställ i kyl minst 6 timmar. Gör likadant med både mjölkchokladen och med vit choklad i separata skålar. Vispa därefter till fluff.

Krossa kexen och blanda med smält smör. Blanda karamelliserad mjölk med grädde, lite i taget till önskad konsistens (ca 1-3msk blir lagom). Vispa resterande grädde till fast.

Lägg kexsmulor i botten på glas, ringla i karamelliserad mjölk, lägg på skivad banan, mjölkchokladfluff, vispgrädde och vit chokladfluff. Toppa med färska hallon.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.