Till 4 Pers:
8 Digestive
25g Smör el Margarin
2 Bananer
0,5 Burk Karamelliserad Mjölk
2,5dl Vispgrädde
Mjölkchokladfluff:
100g Mjölkchoklad
1,5dl Vispgrädde
Vit chokladfluff:
80g Vit Choklad
1,5dl Vispgrädde
Hallon till dekoration.
Förbered chokladfluff minst 6 timmar före!
Värm grädden, får inte koka! Lägg i chokladen och rör tills den smält helt. Ställ i kyl minst 6 timmar. Gör likadant med både mjölkchokladen och med vit choklad i separata skålar. Vispa därefter till fluff.
Krossa kexen och blanda med smält smör. Blanda karamelliserad mjölk med grädde, lite i taget till önskad konsistens (ca 1-3msk blir lagom). Vispa resterande grädde till fast.
Lägg kexsmulor i botten på glas, ringla i karamelliserad mjölk, lägg på skivad banan, mjölkchokladfluff, vispgrädde och vit chokladfluff. Toppa med färska hallon.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…