Turkisk baklava med pistage

Ingredienser

8 st baklavabullar
8 ark filodeg eller 1 pkt
Fyllning:
175 g smör
2 tsk majsstärkelse
0,5 - 1,5 dl socker
1 msk kanel
Pensling:
Ägg
Pärlsocker
Topping:
8 tsk vit sirap
Pistagenötter

Gör så här

Börja med fyllningen.
Blanda ihop smör, kanel, majsstärkelse och socker.
Värm snabbt nån sekund i micron, fyllningen ska mjukna och bli bredbar, inte smälta.
Värm ugnen till 200°, över och under värme.
Bred fyllning över filodegen.
Rulla sedan ihop den som en kanelbulle och lägg på en plåt med bakplåtspapper eller i bullpapper.
Fortsätt att göra samma sak med resten av filodegen och fyllningen.
Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö på pärlsocker.
Grädda frasiga mitt i ugnen i ca 13-15 min.
Det kommer att rinna ut lite smör från bullarna när dom gräddas.
Ta ut plåten från ugnen, ringla lite sirap över, strö på pistage.
Låt baklavabullarna svalna och suga åt sig smöret och sirapen en stund i rumstemperatur.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.