8 st baklavabullar
8 ark filodeg eller 1 pkt
Fyllning:
175 g smör
2 tsk majsstärkelse
0,5 - 1,5 dl socker
1 msk kanel
Pensling:
Ägg
Pärlsocker
Topping:
8 tsk vit sirap
Pistagenötter
Börja med fyllningen.
Blanda ihop smör, kanel, majsstärkelse och socker.
Värm snabbt nån sekund i micron, fyllningen ska mjukna och bli bredbar, inte smälta.
Värm ugnen till 200°, över och under värme.
Bred fyllning över filodegen.
Rulla sedan ihop den som en kanelbulle och lägg på en plåt med bakplåtspapper eller i bullpapper.
Fortsätt att göra samma sak med resten av filodegen och fyllningen.
Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö på pärlsocker.
Grädda frasiga mitt i ugnen i ca 13-15 min.
Det kommer att rinna ut lite smör från bullarna när dom gräddas.
Ta ut plåten från ugnen, ringla lite sirap över, strö på pistage.
Låt baklavabullarna svalna och suga åt sig smöret och sirapen en stund i rumstemperatur.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Äppeldricka
Äppeldricka
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…