Sockerlag:
saft och skal av 1 lime
5 dl vatten
5 dl socker
Fruktpuré:
2 färska persikor
1 cantaloupemelon
1 liten mango
2 passionsfrukter
saft av 1 - 2 limefrukter
8 cl rom (kan uteslutas)
Servering:
prosecco
isbitar
1. Koka vatten och socker tills sockret lösts upp. Finriv limeskalet och pressa saften i den avsvalnade sockerlagen. Låt kylas helt innan den används.
2. Lägg frukten i en mixer, tillsätt ev rom och hälften av sockerlagen. Kör till en tjock och smidig fruktjuice.
3. Pressa över limejuice och smaka av med mer sockerlag eller lime om du vill.
4 Lägg fruktjuice och isbitar i en shaker eller termos och skaka ordentligt. Sila över i vackra glas, toppa med prosecco och dekorera med fruktbitar.
2 glas
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng