Triple chokladcheesecake

Ingredienser

En smarrig choklad cheesecake med lager av choklad. Botten gjort av kladdkaka, underbart krämig chokladcheesecake fyllning och täckt med chokladganache. Det kan aldrig gå fel med choklad.

Ingredienser

Kladdkaka:

200 g smör, smält
3 st ägg
1,5 dl strösocker
1 dl farinsocker
0,5 dl kakao
3 dl vetemjöl
150 g mörk choklad, 70%
1 nypa salt

Cheesecake-fyllning:

400 g philadelphiaost, naturell
2,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
150 g mörkt eller ljust choklad
Choklad-garnache:

100 g mörkt choklad
1 dl vispgrädde
1 tsk kokosolja eller några droppas matolja
Dekorerar med jordgubbar & grovhacka choklad

Gör så här

Kladdkaka:

Sätt ugnen på 175 grader och klä en springform både botten och sidorna av formen med bakplåtspapper (24 cm i diameter).
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt choklad och låt smälta i. Ställ åt sida och låt svalna.
Rör ihop ägg och socker i en bunke med en ballongvisp (vispa inte för länge, för att inte släpper in luft i smeten). Rör ner dem torra ingredienser och tillsätt sedan smöret. Rör ihop till en jämn smet.
Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i ca 12-14 minuter. Kanter ska vara lite mer hårda och i mitten mjukare ”skaka” på formen så ska den

Cheesecake-fyllning:

Hacka chokladen och smält den över ett vattenbad eller mikro i en värmetålig skål. Låt sedan svalna i ca 5 min. rör om då, då.
Vispa ihop färskost, vaniljsocker och strösocker några minuter. Tillsätt grädde och vispa till en slätt och krämigt konststens. Häll i den smälta chokladen samtidigt som du vispa och fortsatte att vispa lite till. Häll cheesecakes-fyllning på kladdkakan och ställ tillbaka formen i kylen, låt stå kall innan du häller i chokladganache.
Chokladganache:

Hacka chokladen och lägg i en värmetålig skål . Koka upp grädden och häll över chokladen och rör om till en slät ganachen. Tillsätt kokosolja och rör om. Låt svalna helt.
Ta formen ur kylen och häll över ganachen , spröd ut snabbt på hela kaka med e matsked.
Låt din cheesecake stelna i kylen i ca. 2 timmar eller övernatten.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.