24 st
200 g rumstempererat smör
3 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 ½ dl farinsocker
1 dl kakao
2 msk majsstärkelse
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
2 msk vatten
100 g skuren mörk choklad
100 g skuren mjölkchoklad
100 g skuren vitchoklad
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa krämigt med elvisp i en bunke:
Smör
Strösocker
Farinsocker
Vatten
Sikta ner i en annan skål:
Vetemjöl
Majsstärkelse
Salt
Bikarbonat
Bakpulver
Vaniljsocker
Kakao
Blanda ihop skålarna
Häll i chokladen
Rulla bollar av degen och lägg dem på bakplåtspappersklädda
plåtar.
Ha avstånd mellan bollarna eftersom dom flyter ut ganska mycket.
Grädda kakorna i 14 minuter.
Ta ut och låt svalna.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng