Mördeg:
175 g smör
0,75 dl socker
1 litet ägg
5 dl vetemjöl
Toscasmet:
2 dl flagad mandel
1,5 dl socker
2 msk vetemjöl
100 g smör
2 msk mjölk
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda smör, socker, ägg och mjöl till en smidig deg och låt vila kallt 1 timme. Tryck ut degen i hjärtformar.
3. Tosca:
Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt sjuda upp under omrörning. Fyll formarna med smet och grädda ca 10 minuter eller tills fyllningen fått fin färg.
30 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…