2 äpplen, gärna litet syrliga
2 sharonfrukter
75 g smör
75 g flagad sötmandel
1,25 dl socker
1,5 msk vetemjöl
3 msk mjölk
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skala, kärna ur och tärna äpplena. Skölj och tärna sharonfrukterna. Fördela frukten i 4 ugnsfasta portionsformar eller lägg den i en större form.
3. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mandel, socker, mjöl och mjölk. Koka upp under omrörning och fördela sedan smeten över frukten. Grädda mitt i ugnen tills ytan fått vacker färg, 7 - 10 minuter.
4. Servera med glass, sorbet eller grädde.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng