Torbjörns rostade paprika

Ingredienser

4 st Röda eller gula paprikor.
1 Vitlöksklyfta.
3/4 dl Olivolja.
Svartpeppar och salt.

Gör så här

1. Skölj, dela och kärna ur paprikorna.
2. Pensla dem lätt med olivolja
3. Lägg dem på en ungsplåt. (använd gärna bakplåtspapper)
4. Rosta dem i 200 grader tills skalet svartnar. (Det behöver inte vara helt svart)
5. Ta ut plåten med paprikorna och låt dem svalna.
6. Häll olivoljan i en bunke.
7. Skala och skiva vitlöksklyftan och lägg den i olivoljan.
8. Dra av det svarta skalet på paprikorna.
9. Strimla paprikorna och blanda dem med vitlöken i olivoljan.
10. Smaka av med salt och svartpeppar.

Servera som en antipasto med t.e.x. oliver, eller som ett tillbehör till varmrätten.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.