4 st Röda eller gula paprikor.
1 Vitlöksklyfta.
3/4 dl Olivolja.
Svartpeppar och salt.
1. Skölj, dela och kärna ur paprikorna.
2. Pensla dem lätt med olivolja
3. Lägg dem på en ungsplåt. (använd gärna bakplåtspapper)
4. Rosta dem i 200 grader tills skalet svartnar. (Det behöver inte vara helt svart)
5. Ta ut plåten med paprikorna och låt dem svalna.
6. Häll olivoljan i en bunke.
7. Skala och skiva vitlöksklyftan och lägg den i olivoljan.
8. Dra av det svarta skalet på paprikorna.
9. Strimla paprikorna och blanda dem med vitlöken i olivoljan.
10. Smaka av med salt och svartpeppar.
Servera som en antipasto med t.e.x. oliver, eller som ett tillbehör till varmrätten.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…