4-5 skivor Hällakaka eller liknande bröd
3 burkar Lyxräkor i lake (3 x 240 gram räkor)
2 dl Hemlagad majonäs (Torbjörns majo)
250 gram Färsk grön sparris
4-5 medelstora ägg
1 påse Blandsallad (gärna med lite krispig sallad)
1 Citron
Ev. dill till garnering
1. Koka äggen (hårdkokta).
2. Dela sparrisen i mindre bitar (ca 2cm) och koka den varsamt.
3. Slå majonäsen.
4. Lägg upp brödskivorna på varsin tallrik.
5. Bred ca 1,5 msk majonäs på varje brödskiva.
6. Lägg på en liten näve sallad.
7. Lägg ett skivat ägg på kanten av varje brödskiva.
8. Sila ifrån räkorna och blanda dem med sparrisen.
9. Lägg på en rejäl näve räkor/sparris. (140-180 gram beroende på 4 eller 5 mackor)
10. Garnera med en citronklyfta och ev. dill.
Servera gärna med lite extra majonäs i ett snapsglas bredvid, och ett torrt vitt vin i glaset.
Vintips: Dreissigacker Riesling Organic Trocken
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…