Torbjörns Räkmacka – Sitter aldrig fel

Ingredienser

4-5 skivor Hällakaka eller liknande bröd
3 burkar Lyxräkor i lake (3 x 240 gram räkor)
2 dl Hemlagad majonäs (Torbjörns majo)
250 gram Färsk grön sparris
4-5 medelstora ägg
1 påse Blandsallad (gärna med lite krispig sallad)
1 Citron

Ev. dill till garnering

Gör så här

1. Koka äggen (hårdkokta).
2. Dela sparrisen i mindre bitar (ca 2cm) och koka den varsamt.
3. Slå majonäsen.
4. Lägg upp brödskivorna på varsin tallrik.
5. Bred ca 1,5 msk majonäs på varje brödskiva.
6. Lägg på en liten näve sallad.
7. Lägg ett skivat ägg på kanten av varje brödskiva.
8. Sila ifrån räkorna och blanda dem med sparrisen.
9. Lägg på en rejäl näve räkor/sparris. (140-180 gram beroende på 4 eller 5 mackor)
10. Garnera med en citronklyfta och ev. dill.

Servera gärna med lite extra majonäs i ett snapsglas bredvid, och ett torrt vitt vin i glaset.

Vintips: Dreissigacker Riesling Organic Trocken

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.