Tonfiskfrittata #åretsäggrätt

Ingredienser

2 portioner (ev 3)

1 tsk olivolja
1/2 rödlök
3 msk tomatpuré
3 burkar tonfisk i vatten
1 burk krossade tomater
1,5 msk balsamvinäger
1,5 dl hackad bladpersilja
Caribbean fruits eller annan chilisås eller finhackad chili
2 msk paprikapulver, salt & peppar
1/2 msk smör
300 g kokt potatis
1 rödlök
8 ägg
8 msk vatten
salt & peppar
50 g svarta oliver
43 g färskriven parmesan

Gör så här

Fräs 1/2 hackad rödlök mjuk i några droppar olivolja, fräs med tomatpurén på slutet. Tillsätt krossade tomater, Caribbean fruits, balsamvinäger, avrunnen tonfisk, paprikapulver, salt och peppar. Låt sjuda.

Stek potatisbitar och en hackad rödlök i lite smör (använd en ugnssäker stekpanna), vispa ihop en omelett och häll i. Stek omeletten nästan klar. Blanda i persiljan i tonfiskröran och fördela den på omeletten. Täck med den rivna osten. Grädda i ugn under grill på hög värme. Servera med en lätt dressad sallad.

Näringsvärde en portion med sallad: energi 1102 kcal, fett 42,9 g, kolhydrater 69,9 g, protein 97,9 g.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr