Placeholder

Tonfiskcurrygryta

Ingredienser

4p. basmatiris
2 burkar tonfisk
1 gul lök
1 liten bit ingefära (ca 5 cm)
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
2 tsk curry
1 tsk gurkmeja
1 hönsbuljongtärning
3 dl creme fraiche
2 dl grädde eller mjölk
Vitpeppar och salt

Gör så här

Börja med att koka upp riset.

Låt tonfisken rinna av.
Hacka lök, vitlök, ingefära och fräs dem tills löken mjuknar.
Hacka paprikan och blanda därefter i paprikan. Tillsätt sedan curryn och gurkmejan och fräs allting i några få minuter.
Ha i crème fraiche, mjölk (eller grädde), buljong och låt koka upp. Låt därefter sjuda i låg värme i ca 10 min.
Smaka av med kryddorna och peppra. Var försiktigt med saltet (pga tonfisken)
Vänd i tonfisken försiktigt utan att smula sönder den.

Servera med ris och sallad.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr