Tomatbröd med oregano

Ingredienser

2 bröd

100 gr smör
3 dl passerade tomater
1 pkt jäst
ca 8 bitar soltorkade tomater
1 tsk salt
1 tsk strösocker
2 tsk oregano
9 dl vetemjöl

Gör så här

Smält matfettet och häll i de passerade tomaterna värm till 37°
Rör ut den smulade jästen i degspadet.
Hacka de soltorkade tomaterna.
Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen släpper bunkens kanter.
Låt jäsa ca 30 min.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar.
Rulla dem till smala pain riche och vrid dem.
Lägg dem på bakpappersklädd plåt.
Låt jäsa ca 30 min.
Grädda mitt i ugnen i 225° ca 15 min.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Imponerande "fullträff" hyllas av experterna
99 kr