2 bröd
100 gr smör
3 dl passerade tomater
1 pkt jäst
ca 8 bitar soltorkade tomater
1 tsk salt
1 tsk strösocker
2 tsk oregano
9 dl vetemjöl
Smält matfettet och häll i de passerade tomaterna värm till 37°
Rör ut den smulade jästen i degspadet.
Hacka de soltorkade tomaterna.
Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen släpper bunkens kanter.
Låt jäsa ca 30 min.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar.
Rulla dem till smala pain riche och vrid dem.
Lägg dem på bakpappersklädd plåt.
Låt jäsa ca 30 min.
Grädda mitt i ugnen i 225° ca 15 min.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng