1 bröd
1 burk krossad tomat av bra kvalitet, 400g
20 g färsk jäst
100 g durumvete
50 g fint rågmjöl
400 g vetemjöl special
1 tsk torkad timjan
1 st
liten vitlöksklyfta,
2 msk olivolja
15 g flingsalt
Lös upp jästen i tomatkrosset (rumstempererat).
Tillsätt timjan och mjölet och knåda degen.
I maskin, först i 3 min, häll ner oljan och fortsätt knåda i 10 min. Tillsätt saltet och knåda ytterligare 7 min.
Precis innan degen är färdig pressar du vitlöksklyftan i degen.
Lägg degen i en lätt inoljad burk/bunke med lock för att jäsa i 90 min.
Efter 45 min tar du ut degen, viker ihop den och trycker ut luften, lägg tillbaka och jäs klart.
Ta ut degen på en bänk och vik ihop den, låt vila i 10 min under en duk.
Forma degen till en spänd, rund boll och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla på lite vatten och pudra på mjöl.
Lägg över en kökshandduk och låt den jäsa i ca 60 min eller till dubbel storlek.
Sätt ugnen på över/undervärme 250c.
När brödet har jäst klart, snitta som ett kors.
In i mitten av ugnen och häll samtidigt in 0,5dl varmt vatten på botten av ugnen.
Efter 5 min sänk ugnen till 200c och grädda i ytterligare 45 min.
Ta ut och låt svalna på galler.
Vänta 1 timme innan brödet skärs upp.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…