Placeholder

Toddyäpplen

Ingredienser

4 medelstora äpplen
1,5 dl vatten
1 dl farin
2 msk pressad citronsaft

Äggkräm:
4 äggulor
3 msk socker
2 msk konjak
eller 4 msk äppeljuice

Garnering:
mandelspån eller färska bär

Gör så här

1. Skala och kärna ur äpplena och skär dem i skivor. Koka upp vatten, socker och citronsaft i en kastrull. Koka äppelskivorna mjuka i lagen ca 5 minuter. Låt dem kallna i lagen.

2. Vispa äggulorna och sockret i en bunke tills det blir vitt och pösigt. Rör ned konjaken. Häll smeten i en kastrull och värm på svag värme under vispning tills krämen är tjock och fluffig, men låt den inte koka.

3. Lägg upp äppelskivorna i portionsglas och häll äggkrämen över. Garnera med mandelspån eller bär.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.