4 medelstora äpplen
1,5 dl vatten
1 dl farin
2 msk pressad citronsaft
Äggkräm:
4 äggulor
3 msk socker
2 msk konjak
eller 4 msk äppeljuice
Garnering:
mandelspån eller färska bär
1. Skala och kärna ur äpplena och skär dem i skivor. Koka upp vatten, socker och citronsaft i en kastrull. Koka äppelskivorna mjuka i lagen ca 5 minuter. Låt dem kallna i lagen.
2. Vispa äggulorna och sockret i en bunke tills det blir vitt och pösigt. Rör ned konjaken. Häll smeten i en kastrull och värm på svag värme under vispning tills krämen är tjock och fluffig, men låt den inte koka.
3. Lägg upp äppelskivorna i portionsglas och häll äggkrämen över. Garnera med mandelspån eller bär.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…