6 port
Sockerkaka
4 ägg
2,5 dl (130 g) erythritol i puderform
100 g smält smör
1 tsk bakpulver
3 dl (140 g) mandelmjöl
Mascarponekräm
5 dl vispgrädde
260 g mascarpone
4 msk erythritol i puderform
Montering och servering
2,5 dl kaffe
4 msk erythritol i puderform
Sockerkaka
Sätt ugnen på 175 grader. Separera äggvitorna från gulorna och placera i två olika skålar.
Vispa äggvitorna hårda med en elvisp.
Vispa äggulorna tillsammans med sötning. Tillsätt det smälta smöret och bakpulver, fortsätt vispa. Vispa till sist ner mandelmjöl.
Vänd försiktigt ner äggvitorna i smeten med hjälp av en slickepott
.
Smörj en 20 x 30 cm ugnsform, eller lägg ett bakplåtspapper i formen. Häll i smeten. Grädda i ugnen 10–15 minuter.
Låt kakan vila i 3 timmar innan du tar upp den från formen.
Mascarponekräm
Vispa grädden med en elvisp tills mjuka toppar bildas.
I en annan skål vispar du mascarpone och sötning.
Blanda ihop grädden med mascarponen med hjälp av en slickepott.
Montering och servering
Häll kaffe i en djup skål.
Skär kakan i mindre bitar, doppa dem i kaffet och lägg dem bredvid varandra i en rektangulär kakform, 30 x 20 cm.
Bred ut ett lager av mascarponekräm på kakan.
Lägg sedan på ett till lager av kaffedoppade sockerkaksbitar och bred ut ett lager mascarponekräm på.
Dekorera med kakaopulver och låt vila i kylskåpet i minst 3 timmar innan servering.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk