Tips när du gör egen majonäs

Ingredienser

Egen majonnäs är garanterat tillsatsfri, billig och slår all fabriksmajonnäs med hästlängder. Dessutom är den hållbar, minst 5 dygn i kylen. Ingredienserna – ägg, senap och en bra neutral olja – har du säkert redan hemma

Gör så här

TIPS!
Använd citronsaft eller vitvinsvinäger om du ska servera majonnäsen till fisk och skaldjur. Till rostbiff och annat kallskuret kött använder du rödvinsvinäger, men helst inte röd balsamvinäger. Den är ofta sockrad och färgad och gör att majonnäsen blir missfärgad.

Extra!
Redan som liten fick jag lära av min mormor att en äggula kunde binda en hel liter olja. Med andra ord: vill du göra en större sats är det bara att öka mängden olja till 4, 6 deciliter eller mer. Men glöm inte att öka mängden senap, kryddor och syra i så fall.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.