Grund
36 st formfranska, vit
mjölk, att fukta tårtan med
1 dl majonnäs
Fyllning 1
1 ask leverpastej
1 burk(ar) crème fraiche
0,5 dl grädde, (eller mer, beror på hur tunt du vill ha det)
3 dl smörgåsgurka, hackad, (ta mer om du känner för det)
0,5 huvud isbergssallad, hackad
Fyllning 2
3 burk(ar) Mimosasallad, a´200 g
300 gram rökt skinka
Fyllning 3
3 burk(ar) räksallad , a´200 g
8 st ägg, kokta
1. Fyllning 1: Mixa leverpastej, créme fraiche, gurka och grädden.
2. Lägg ut 9 brödskivor som du fuktar lite med mjölk.
3. Bred ut pastejblandningen och strö över isbergssalladen.
4. Lägg ut 9 nya skivor och fukta med mjölk.
5. Fyllning 2: Bred ut mimosasalladen över brödet.
6. Mixa skinkan och strö det över mimosan.
7. Lägg ut 9 nya skivor och fukta med mjölk.
8. Fyllning 3: Bred ut räksalladen över brödet.
9. Strimla eller hacka äggen. Bred ut över räksalladen.
10. Lägg på nytt lager med 9 brödskivor.
11. Plasta in tårtan till nästa dag. Den blir godast om den fått stå över natten men givetvis kan du äta den direkt.
12. Bred över ett tunt, tunt lager av majonnäs över hela tårtan och garnera efter tycke och fantasi! tex; ost, skinka, räkor, salladsblad, kokt ägg, tomat, persilja, gurka, druvor m.m
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…