Grund
36 st formfranska, vit
mjölk, att fukta tårtan med
1 dl majonnäs
Fyllning 1
1 ask leverpastej
1 burk(ar) crème fraiche
0,5 dl grädde, (eller mer, beror på hur tunt du vill ha det)
3 dl smörgåsgurka, hackad, (ta mer om du känner för det)
0,5 huvud isbergssallad, hackad
Fyllning 2
3 burk(ar) Mimosasallad, a´200 g
300 gram rökt skinka
Fyllning 3
3 burk(ar) räksallad , a´200 g
8 st ägg, kokta
1. Fyllning 1: Mixa leverpastej, créme fraiche, gurka och grädden.
2. Lägg ut 9 brödskivor som du fuktar lite med mjölk.
3. Bred ut pastejblandningen och strö över isbergssalladen.
4. Lägg ut 9 nya skivor och fukta med mjölk.
5. Fyllning 2: Bred ut mimosasalladen över brödet.
6. Mixa skinkan och strö det över mimosan.
7. Lägg ut 9 nya skivor och fukta med mjölk.
8. Fyllning 3: Bred ut räksalladen över brödet.
9. Strimla eller hacka äggen. Bred ut över räksalladen.
10. Lägg på nytt lager med 9 brödskivor.
11. Plasta in tårtan till nästa dag. Den blir godast om den fått stå över natten men givetvis kan du äta den direkt.
12. Bred över ett tunt, tunt lager av majonnäs över hela tårtan och garnera efter tycke och fantasi! tex; ost, skinka, räkor, salladsblad, kokt ägg, tomat, persilja, gurka, druvor m.m
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg