Tinas Fyllda Spenatlax

Ingredienser

Ingredienser

Salmon:

4 St Lax filéer

salt and pepper to season( Olika sorters Flingsalt Mortlade

2 tsk färsk Pressad Citron juice

2 tsk olive olja

1 tsk Smör

Filling:

(120 g) Alt 250 cream cheese at rumstemerad

(120 g) 250g frusen tinad Spenat

1 dl Riven Parmesanost Minst
1 dl Riven Västerbottenost Minst

2 tsk vitlöks Pressad Vitlök

Salt Och Vit pepper, På 3n Höft

Optional Garlic Butter:

1 tablespoon  butter

1 tablespoon minced garlic

1 tablespoon lemon juice
Som Man Lägger På Laxen Vid Servering

Gör så här

Instructions

Place each salmon fillet on a flat surface. Season both sides with salt, pepper, 1 tablespoon olive oil and lemon juice. Cut a slit or pocket about 3/4 quarter of the way through, being careful not to cut all the way.

Squeeze excess liquid out of the spinach discard liquid. In a medium-sized bowl, mix together the spinach, cream cheese, parmesan cheese and garlic. Season with salt and pepper.

Fill salmon 'pockets' with 1-2 tablespoons of the spinach dip, spreading evenly with the back of the spoon

For Oven Baked Salmon:

Preheat oven to 350°F (175°C). Place stuffed salmon fillets in a shallow lightly greased baking pan. Bake for 10-15 minutes or until salmon is cooked through, opaque in centre and flakes easily with fork. 

Pour pan juices out into a skillet or frying pan. Add butter, garlic and lemon juice; saute until garlic is fragrant (about 30 seconds). Remove and serve with the salmon.

Notes

For remaining cream cheese mixture!

If you have too much cream cheese, you can create a creamy sauce with it for serving:

Mix remaining cream cheese mixture with 1/4 cup fish or chicken stock and 1/4 cup heavy cream (or thickened cream) in saucepan.

Bring to a gentle boil, stirring frequently, until combined and warmed through.

Garlic Butter: Melt the butter in the remaining oil/juices in the pan leftover from the salmon. Add the garlic and lemon juice; saute until garlic is fragrant (about 30 seconds). Remove and serve with the salmon.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Inkokt lax med dillmajonnäs

https://www.koket.se/anette_rosvall_och_emma_hamberg/varmratter/fisk_och_skaldjur/inkokt_lax Koka upp vattnet med löken och resten av ingredienserna. Lägg laxfilén i en ugnsfast…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.