Thailändsk blomkålssoppa

Ingredienser

Soppa
1 st blomkålshuvud(en)
300 gram morötter
2 st vitlöksklyfta(or)
2 msk ingefära, riven
2 st salladslök(ar)
2 msk olivolja
1 krm salt
1 krm svartpeppar
6 dl vatten
2 tärning(ar) grönsaksbuljong
1 burk(ar) kokosmjölk
2 msk currypasta
2 tsk honung
1 st limefrukt(er)
Topping
4 st blomkål, stekta buketter
4 msk salladslök(ar), strimlad
0,5 kruka(or) färsk koriander
0,5 st chilipeppar, strimlad
1 dl jordnötter
1 msk olivolja

Gör så här

Tillagning

Soppa

1. Skölj blomkålen och dela i mindre buketter. Lägg 4 buketter åt sidan till toppingen.
2. Skala och skär morötter, vitlök och ingefära i mindre bitar. Skölj och skiva salladslöken.
3. Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner alla grönsaker och låt steka någon minut. Strö på lite salt och peppar.
4. Tillsätt vatten och buljong. Häll i kokosmjölk och tillsätt curry pasta, honung och pressad limesaft. Låt koka i ca 10 minuter.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.