Soppa
1 st blomkålshuvud(en)
300 gram morötter
2 st vitlöksklyfta(or)
2 msk ingefära, riven
2 st salladslök(ar)
2 msk olivolja
1 krm salt
1 krm svartpeppar
6 dl vatten
2 tärning(ar) grönsaksbuljong
1 burk(ar) kokosmjölk
2 msk currypasta
2 tsk honung
1 st limefrukt(er)
Topping
4 st blomkål, stekta buketter
4 msk salladslök(ar), strimlad
0,5 kruka(or) färsk koriander
0,5 st chilipeppar, strimlad
1 dl jordnötter
1 msk olivolja
Tillagning
Soppa
1. Skölj blomkålen och dela i mindre buketter. Lägg 4 buketter åt sidan till toppingen.
2. Skala och skär morötter, vitlök och ingefära i mindre bitar. Skölj och skiva salladslöken.
3. Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner alla grönsaker och låt steka någon minut. Strö på lite salt och peppar.
4. Tillsätt vatten och buljong. Häll i kokosmjölk och tillsätt curry pasta, honung och pressad limesaft. Låt koka i ca 10 minuter.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…