1 tårtbotten delad i 3
köpt eller hemgjord
3 dl visp grädde
1-2 dl svartvinbär och persikosylt hemgjod
ELLER vad man tycker om.
Marsipan färdig kavlad ELLER
Färga själv och kavla ut med florsocker
Vispa grädden ta undan 1/3 av grädden och i resten blanda i sylten
efter smak.
Sätt fyllningen på första botten minst 2 cm tjockt
på med andra botten fukta ev på med fyllningen .
Gör som en rund kupol med fyllningen sätt på sista botten,
Ta nu resten av grädden och spackla runt hela tårtan ett tunt
lager.Blir godare om den får stå i kylen ett dygn.
Klipp ut en rundel i bakplåtspapper 10-12 cm i diameter.
Sätt uppe på kupolen.
Täck tårtan med marsipanen ,jämna till och skär bort extra .
Skär sönder marsipanen ovanpå och rulla upp flikarna ta bort pappret.
dekorera med jordgubbar eller andra bär och ev ätliga blommor.
NJUT
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…