2 st schalottenlökar
100 g spenat
150 g salladsost
salt, peppar & paprikakrydda
3 smördegsplattor (ca 250 g)
Receptet är för 20 små knyten.
1. Sätt på ugnen på 200 grader. Finhacka löken och fräs med spenaten i en stekpanna. Smula ner salladsosten och smaka av med salt, peppar och paprikakrydda.
2. Kavla ut smördegsplattorna och ta ut rundlar med ett glas, cirka 9 centimeter i diameter. Klicka i fyllningen med en sked och nyp ihop kanterna på smördegsplattorna. Det är viktigt att det inte kommer fyllning längst ut i kanten, för då spricker pirogerna upp vid gräddningen.
3. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter tills pirogerna fått fin, lite gyllene färg.
Tillbehör: Serveras med zucchinirullar med halloumi, ugnsbakade potatisklyftor och chili-aioli.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng