Tapas – smördegspiroger med spenat och salladsost

Ingredienser

2 st schalottenlökar
100 g spenat
150 g salladsost
salt, peppar & paprikakrydda
3 smördegsplattor (ca 250 g)

Gör så här

Receptet är för 20 små knyten.

1. Sätt på ugnen på 200 grader. Finhacka löken och fräs med spenaten i en stekpanna. Smula ner salladsosten och smaka av med salt, peppar och paprikakrydda.

2. Kavla ut smördegsplattorna och ta ut rundlar med ett glas, cirka 9 centimeter i diameter. Klicka i fyllningen med en sked och nyp ihop kanterna på smördegsplattorna. Det är viktigt att det inte kommer fyllning längst ut i kanten, för då spricker pirogerna upp vid gräddningen.

3. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter tills pirogerna fått fin, lite gyllene färg.

Tillbehör: Serveras med zucchinirullar med halloumi, ugnsbakade potatisklyftor och chili-aioli.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr