Tapas – chili-aioli

Ingredienser

2 msk kikärtsspad
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
2,5 dl olja
1 klyfta vitlök
1 krm chiliflakes

Gör så här

Receptet är för 4 personer (ca 3 dl).

1. Blanda 2 msk kikärtsspad, dijonsenap och vitvinsvinäger i en hög bunke.

2. Tillsätt rapsolja sakta i en tunn stråle medan du mixar intensivt med en stavmixer eller elvisp tills du får en tjock krämig majonnäs.

3. Riv i vitlök och smaka av med chiliflakes och blanda om försiktigt.

Tillbehör: Serveras med zucchinirullar med halloumi, ugnsbakade potatisklyftor och smördegspiroger med spenat och fetaost.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.