2 msk kikärtsspad
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
2,5 dl olja
1 klyfta vitlök
1 krm chiliflakes
Receptet är för 4 personer (ca 3 dl).
1. Blanda 2 msk kikärtsspad, dijonsenap och vitvinsvinäger i en hög bunke.
2. Tillsätt rapsolja sakta i en tunn stråle medan du mixar intensivt med en stavmixer eller elvisp tills du får en tjock krämig majonnäs.
3. Riv i vitlök och smaka av med chiliflakes och blanda om försiktigt.
Tillbehör: Serveras med zucchinirullar med halloumi, ugnsbakade potatisklyftor och smördegspiroger med spenat och fetaost.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk