500 g mjöl
250 ml mjölk
1 ägg
6 msk olja
1 tsk salt
2 msk socker
7g torrjäst (ca 2.5 tsk)
1 ägg till pensling.
Jag använder bakmaskin för att knåda och jäsa men man kan göra allt för hand. Mjölk måste värmas lite och blandas med ägg, olja, salt och socker. Sedan lägger jag i mjöl som jag alltid siktar med sil och avslutar med jäst, sedan är det bakmaskinen som ska göra jobbet. :)
Om man gör allt för hand gör man nästan allt på samma sätt men då brukar jag lösa upp jästen i en 0,5 dl varm mjölk men lite socker i (5-10min), sedan tillsätter den till resten av mjölken, ägget, salt och socker. Mjöl tillsätter jag sist. Knådar noga och ställer i uppvärmt under någon minut ugn med kökshandduken på. Ingen fara, det blir inte för varm men tillräckligt varmt för att degen ska resa sig auperfint! Om en timme är degen klar.
Jag formar bullar och sedan låter dem resa sig i ca 30 min, penslar och ställer in i ugnen, 180 grader i ca 25 minuter.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng