Tanias godaste bullar

Ingredienser

500 g mjöl
250 ml mjölk
1 ägg
6 msk olja
1 tsk salt
2 msk socker
7g torrjäst (ca 2.5 tsk)
1 ägg till pensling.

Gör så här

Jag använder bakmaskin för att knåda och jäsa men man kan göra allt för hand. Mjölk måste värmas lite och blandas med ägg, olja, salt och socker. Sedan lägger jag i mjöl som jag alltid siktar med sil och avslutar med jäst, sedan är det bakmaskinen som ska göra jobbet. :)

Om man gör allt för hand gör man nästan allt på samma sätt men då brukar jag lösa upp jästen i en 0,5 dl varm mjölk men lite socker i (5-10min), sedan tillsätter den till resten av mjölken, ägget, salt och socker. Mjöl tillsätter jag sist. Knådar noga och ställer i uppvärmt under någon minut ugn med kökshandduken på. Ingen fara, det blir inte för varm men tillräckligt varmt för att degen ska resa sig auperfint! Om en timme är degen klar.
Jag formar bullar och sedan låter dem resa sig i ca 30 min, penslar och ställer in i ugnen, 180 grader i ca 25 minuter.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr