400 g quornfärs
1 gullök
1 vitlök
2 dl röda linser
1,5 dl gröna ärtor
500 g tomatkross
2 msk tomatpurré
1 msk ketshup eller socker (kan uteslutas)
2 krm paprikapulver
1 msk mushroom soy
½-1 tsk salt
1. Börja med att fylla en pastakastrull med vatten och sätt på spisen. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen,
2. hacka löken och vitlöken och fräs i ca 2 msk olja, tillsätt quornfärsen och låt det stekas med lökhacken i några minuter och krydda sedan med paprikapulver.
3. tillsätt tomatpurrén och resten av kryddorna och när det brynt klart så häller du över de krossade tomaterna. låt de koka ihop och smaka av om kryddorna smakar bra och lägg till något om de behös.
4.Samtidigt som du lagt ned pastan i de kokande vattnet kan du hälla i linserna och ärtorna i färsen så blir allt klart samtigt.
SMAKLIG MÅLTID!
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng