Placeholder

Tacopaj

Ingredienser

Pajdeg:
1,25 dl vetemjöl
1,5 dl grahamsmjöl
125 g margarin
en nypa salt
3 msk vatten

Fyllning:
500 g nötfärs
1 lök
1 påse tacokrydda
2 dl buljong av fond
1 paprika

Äggstanning:
2 ägg
2 dl matlagningsgrädde
1 tsk majsstärkelse
100 g riven ost

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°

2.Tillsätt alla ingredienserna till pajdegen i en bunke. Arbeta ihop degen tills den släpper från bunken och är kladdfri. Pressa ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter, och ställ i kylen.

3.Skala och hacka löken. Fräs nötfärs och lök i en stekpanna. Strö över tacokryddan. Häll på buljongen, rör om och låt koka in på medelvärme. Strimla paprikan och tillsätt den på slutet. Häll upp färsblandningen i pajskalet.

4.Vispa ihop ägg, grädde och majsstärkelse och häll det jämnt över pajen. Fördela osten ovanpå. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.