Pajdeg:
1,25 dl vetemjöl
1,5 dl grahamsmjöl
125 g margarin
en nypa salt
3 msk vatten
Fyllning:
500 g nötfärs
1 lök
1 påse tacokrydda
2 dl buljong av fond
1 paprika
Äggstanning:
2 ägg
2 dl matlagningsgrädde
1 tsk majsstärkelse
100 g riven ost
1. Sätt ugnen på 225°
2.Tillsätt alla ingredienserna till pajdegen i en bunke. Arbeta ihop degen tills den släpper från bunken och är kladdfri. Pressa ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter, och ställ i kylen.
3.Skala och hacka löken. Fräs nötfärs och lök i en stekpanna. Strö över tacokryddan. Häll på buljongen, rör om och låt koka in på medelvärme. Strimla paprikan och tillsätt den på slutet. Häll upp färsblandningen i pajskalet.
4.Vispa ihop ägg, grädde och majsstärkelse och häll det jämnt över pajen. Fördela osten ovanpå. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…