* 1dl okokt quinoa (kok upp med vatten innan du rör ner i röran)
* 1 paket svarta bönor
* 1 paket kidneybönor
* 2 röda lökar
* 2-3 klyftor vitlök
* 1 röd chili
* 2 msk tomatpuré
* 2-3 tsk chipotle paste/sås
* 1 1/2 msk Cajun pepparmix (santa maria) eller en tacoo kryddmix eller
* 1 tsk oregano
* 100g champinjon
* 1 grön paprika fint hackad
* Några bitar skivad jalapeños
* Krydda extra med cayennepeppar, chilipulver, salt och peppar vid behov
* (Krossade tomater för konsistens istället för vatten)
- Koka quinoan så den är klar innan stekningen börjar.
- Hacka och stek lök, vitlök, svamp, chili. Stek det i lite vatten/grönsaksbuljong löst i lite vatten till det mjuknat, blir det torrt lägg i lite vatten.
- Mosa de svarta bönorna till en smet, lägg ner i stekpannan/kastrullen med quinoa, tomatpuré och kryddor.
- Tillsätt vatten eller krossade tomater för att göra röran till önskad konsistens
- Rör om och stek upp till önskad värme
!!Tips -> Gör dubbel dos!!
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng