5 dl färska eller frysta jordgubbar
eller hallon
2 färska persikor eller nektariner,
skalade och urkärnade
drygt 1 dl färskpressad apelsinjuice
drygt 1 dl mild naturell yoghurt, 3%
socker efter smak, ibland behövs
det inte
1 msk färskpressad citronsaft
1. Skölj och ansa de färska bär du valt och halvtina de frysta. Skär i skivor eller bitar. Skär persikorna eller nektarinerna i bitar.
2. När jag gör soppan gör jag den i två omgångar - jag lägger hälften av jordgubbarna och persikorna i matberedare eller mixer, häller i hälften av yoghurten och fruktsaften och kör tills allt är puréat och väl blandat. Försök undvika större fruktbitar i soppan.
3. Jag häller över soppan i ett passande kärl. Sedan tar jag resterande ingredienser och gör på samma sätt. Sist sockrar jag, om det behövs.
4. Sedan ska soppan kylas minst 3 timmar före servering. Den ska vara iskall när man äter den, och då har den också tjocknat en aning så den inte blir så tunnflytande. Jag brukar ställa den i frysen ett bra tag, men inte låta den frysa helt, och sedan ta fram den när maten serveras. Då brukar den vara lagom när det är dags att äta den.
Ca 2 l
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…