200 g naturell färskost
2 ägg
1 dl socker
1 vaniljstång
2 dl vispgrädde
1 gelatinblad
1 msk pressad lime
4 - 6 chokladkakor
250 g hallon
1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten minst 5 minuter. Separera äggulor och vitor. Vispa ihop äggulorna med färskost, socker och innehållet i vaniljstången i en bunke.
2. Vispa grädden separat och vispa äggvitorna separat till hårt skum.
3. Ta upp gelatinbladet och krama ur vattnet. Hetta upp litet pressad lime i en kastrull och lägg i gelatinet så att det smälter. Häll det litet i sänder i äggulesmeten och blanda i.
4. Vänd ned grädden i äggsmeten och avsluta med att försiktigt blanda i äggvitan så att du får en luftig smet.
5. Klicka hallon i botten på glasen och toppa med moussen. Låt stå i kyl minst 2 timmar och servera med hallon och chokladsmulor.
6 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…