Placeholder

Syrlig cheesecakemousse

Ingredienser

200 g naturell färskost
2 ägg
1 dl socker
1 vaniljstång
2 dl vispgrädde
1 gelatinblad
1 msk pressad lime
4 - 6 chokladkakor
250 g hallon

Gör så här

1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten minst 5 minuter. Separera äggulor och vitor. Vispa ihop äggulorna med färskost, socker och innehållet i vaniljstången i en bunke.

2. Vispa grädden separat och vispa äggvitorna separat till hårt skum.

3. Ta upp gelatinbladet och krama ur vattnet. Hetta upp litet pressad lime i en kastrull och lägg i gelatinet så att det smälter. Häll det litet i sänder i äggulesmeten och blanda i.

4. Vänd ned grädden i äggsmeten och avsluta med att försiktigt blanda i äggvitan så att du får en luftig smet.

5. Klicka hallon i botten på glasen och toppa med moussen. Låt stå i kyl minst 2 timmar och servera med hallon och chokladsmulor.

6 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.