Placeholder

Svartvinbärsrutor

Ingredienser

2 ägg
2 dl socker
100 g smält smör
4 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
2,5 dl repade svarta vinbär
0,75 dl mandelspån
2 msk pärlsocker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en form, ca 30 x 20 cm, med bakpapper.

2. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ned smöret. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och rör ned i smeten. Tillsätt mjölken.

3. Häll smeten i formen och strö över bär, mandel och pärlsocker. Grädda 20 - 25 minuter. Låt svalna i formen och skär upp i rutor.

24 st

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.