Placeholder

Svamp- och paprikagratäng

Ingredienser

200 g champinjoner
1 röd paprika
1 gul paprika
10 cm purjolök
2 msk olja till stekning
2 ägg
0,5 dl grädde
1 dl mjölk
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form, ca 20 x 30 cm.

2. Dela och borsta eller skölj svampen. Kärna ur och skölj paprikorna och skär dem i strimlor. Rensa och strimla purjolöken. Stek svamp, paprika och lök i en stekpanna i omgångar så de får fin färg.

3. Vispa samman ägg, grädde, mjölk, salt och peppar. Lägg fräset i formen, häll äggstanningen över och tillaga ca 25 minuter.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.