200 g rivet äpple, ca 3 st
4 ägg
4 dl socker
2 dl rapsolja
1 msk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
0,5 tsk kardemumma
(kan uteslutas)
4 dl vetemjöl
1. Sätt ugnen på 180 grader. Klä en form, ca 32 x 24 cm, med bakpapper.
2. Riv äpplena fint. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Tillsätt olja och äpple. Vispa ned bakpulver, vaniljsocker, kanel, ev kardemumma och vetemjöl. Rör ihop allt till en slät smet.
3. Häll smeten i långpannan och grädda kakan längst ned i ugnen ca 45 minuter. Låt kallna i formen.
Ca 12 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng