1 Butternut Pumpa
2 dl Gröna Linser
1 Burk Kokosmjölk
1 Stor Gul Lök
2 Vitlöksklyftor
1 Morot
1 Grönsaksbuljong
1 Liter Vatten
1 Bit Ingefära
Kryddor : Chiliflkes, Koriander, Curry, Svartpeppar, Havssalt.
1. Hacka löken och skiva moroten. Riv ingefära och vitlök och stek alltihop i olivolja.
2. Skala pumpan och skär den i kuber. Stek den tillsammans med resten.
3. Krydda med curry, koriander och chiliflkes.
4. Tillsätt buljongtärning och vatten.
5. Låt koka i ca 20 min.
6. Tillsätt kokosmjölk och mixa soppan grovt. Smaka av med havssalt och svartpeppar.
KLART!
Var kommer linserna in i rätten? Är det torra linser eller färdigkokta ni menar?
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng