6 dl makaroner
5 dl mjölk
2 msk vetemjöl
2 msk smör eller margarin
salt & peppar
Receptet är för 4 personer.
1. Koka upp vatten till makaronerna (mängd enligt paketets anvisning).
2. Smält under tiden smör/margarin i en annan kastrull, tillsätt vetemjölet och rör runt med en visp. Tillsätt mer smör om det blir för torrt.
3. När smör/margarin och mjölet blandat sig ordentligt, tillsätter du mjölken samtidigt som du vispar. Smaksätt med salt och svartpeppar. Ställ åt sidan.
4. Häll ner makaronerna i det kokande vattnet och koka dem al dente.
5. Häll av makaronerna i ett durkslag och blanda dem i mjölksåsen. Rör om under upphettning och smaka av ännu en gång.
Tillbehör: servera med stekt korv eller köttbullar.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…