4 portioner
5 dl makaroner eller snabbmakaroner
4 dl mjölk
2,5 msk mjöl
2 msk smör eller margarin (eller olivolja)
2 krm riven muskotnöt
2 krm salt
1 krm vitpeppar
ALTERNATIV SÄTT ATT STUVA MAKARONER:
5 dl makaroner
1 liter mjölk (standard)
0,5 tsk salt
0,5 krm vitpeppar
1 krm riven muskotnöt
1. Börja med att koka makaronerna enligt paket. Vanliga makaroner ex. Barillas kokas i 10 minuter. Andra sorter 8 minuter. Snabbmakaroner går ännu snabbare - se paket.
2. Stuvning till makaronerna: smält smör i en kastrull och rör ihop med mjölet. När mjölröran är varm så tillsätter du lite mjölk i taget under omrörning och medelvärme. Se till så att du rör ut klumparna. När all mjölk är tillsatt kokas såsen i minst 5 minuter. Rör då och då. Akta så att stuvningen inte bränns. Smaka av de stuvade makaronerna fint riven muskot, salt och peppar.
3. Nu kan du servera de stuvade makaronerna.
ALTERNATIVT SÄTT ATT STUVA MAKARONER:
Koka upp mjölken. Tillsätt salt och makaroner. Koka på svag värme i ca 15 minuter tills makaronerna blir mjuka. Rör om försiktigt några gånger så det inte bränns i botten. Använd en tjockbottnad kastrull. Smaksätt de stuvade makaronerna med peppar, ev riven muskotnöt och salt.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…