2 burkar (à 340 g) ärter och morötter
2 dl mjölk
2 dl grönsaksspad från burkarna
2 msk smör
2,5 - 3 msk vetemjöl
salt
vitpeppar
klippt persilja
1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt vetemjöl och rör ordentligt. Tillsätt grönsaksspad och mjölk och rör slätt. Krydda, smaka av och låt koka 3 - 4 minuter.
2. Tillsätt ärter och morötter och rör om försiktigt. Sänk värmen, låt allt bli varmt och rör försiktigt. Klipp i persilja.
3. Servera till t ex stekt falukorv.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…