Placeholder

Stuvad vitkål

Ingredienser

0,5 vitkålshuvud, ca 750 g
vatten, salt
2 msk smör
3 msk vetemjöl
ca 3 dl mjölk
salt
1 krm vitpeppar
ev 1 krm riven muskot
3 msk klippt persilja
eller gräslök

Gör så här

1. Skölj och ansa vitkålen. Skär den i breda strimlor eller jämna bitar. Lägg kålen i kokande lättsaltat vatten (2 tsk salt/l vatten). Låt koka ca 15 minuter eller tills den känns mjuk.

2. Ta upp kålen och låt den rinna av. Spara ca 1 dl av kålspadet.

3. Fräs smör och mjöl i en tjockbottnad kastrull. Späd med kålspad och mjölk. Lå stuvningen koka 3 - 5 minuter. Krydda med salt, peppar och ev muskot.

4. Lägg kålen i stuvningen och låt den bli genomhet. Strö över persilja eller gräslök och servera.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Imponerande "fullträff" hyllas av experterna
99 kr