0,5 vitkålshuvud, ca 750 g
vatten, salt
2 msk smör
3 msk vetemjöl
ca 3 dl mjölk
salt
1 krm vitpeppar
ev 1 krm riven muskot
3 msk klippt persilja
eller gräslök
1. Skölj och ansa vitkålen. Skär den i breda strimlor eller jämna bitar. Lägg kålen i kokande lättsaltat vatten (2 tsk salt/l vatten). Låt koka ca 15 minuter eller tills den känns mjuk.
2. Ta upp kålen och låt den rinna av. Spara ca 1 dl av kålspadet.
3. Fräs smör och mjöl i en tjockbottnad kastrull. Späd med kålspad och mjölk. Lå stuvningen koka 3 - 5 minuter. Krydda med salt, peppar och ev muskot.
4. Lägg kålen i stuvningen och låt den bli genomhet. Strö över persilja eller gräslök och servera.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng