Stekta nudlar

Ingredienser

300 g äggnudlar
2 msk fisksås
2 msk sesamolja
2 msk limejuice
2 hackade vitlöksklyftor
1/2 strimlad purjolök
150 g böngroddar
2 msk rapsolja
2 ägg
hackade, rostade jordnötter
strimlad salladslök
torkad eller färsk strimlad chili

Gör så här

1. Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Spola i kallt vatten och låt rinna av i ett durkslag.

2. Blanda fisksås, sesamolja, och limejuice i en skål.

3. Fräs hackade vitlöksklyftor, strimlad purjolök och böngroddar i rapsolja i en stekpanna eller wok.

4. Knäck ägg i pannan och rör runt medan äggen stelnar. Häll fisksåsblandningen över och blanda väl. Tillsätt nudlarna och rör runt.

5. Strö hackade, rostade jordnötter, strimlad salladslök och torkad eller färsk strimlad chili över vid servering.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.