Placeholder

Stekt ris med grönsaker

Ingredienser

4 portioner jasminris
1 morot
1 röd paprika
150 g sockerärter
3 klyftor vitlök
2 msk matolja
1 tsk chili flakes
2 st ägg

Dressing:
50 g smör/margarin
1/2 dl japansk soja
1 st lime
1 msk olja
1 msk socker
Salt

Gör så här

Receptet är för 4 personer.

1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

2. Riv moroten och strimla paprika och sockerärter. Skala och finhacka vitlöken.

3. Bryn smöret till dressingen under omrörning. Häll över i en värmetålig skål och rör ner övriga ingredienser.

4. Hetta upp matoljan i en rymlig stekpanna. Stek alla grönsaker med vitlök och chili flakes på hög värme 2–3 min.

5. Tillsätt riset och knäck ner äggen. Stek under omrörning tills äggen stelnat. Blanda ner dressingen.

6. Toppa stekt ris med koriander och rostad lök. Servera direkt.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.