4 portioner jasminris
1 morot
1 röd paprika
150 g sockerärter
3 klyftor vitlök
2 msk matolja
1 tsk chili flakes
2 st ägg
Dressing:
50 g smör/margarin
1/2 dl japansk soja
1 st lime
1 msk olja
1 msk socker
Salt
Receptet är för 4 personer.
1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
2. Riv moroten och strimla paprika och sockerärter. Skala och finhacka vitlöken.
3. Bryn smöret till dressingen under omrörning. Häll över i en värmetålig skål och rör ner övriga ingredienser.
4. Hetta upp matoljan i en rymlig stekpanna. Stek alla grönsaker med vitlök och chili flakes på hög värme 2–3 min.
5. Tillsätt riset och knäck ner äggen. Stek under omrörning tills äggen stelnat. Blanda ner dressingen.
6. Toppa stekt ris med koriander och rostad lök. Servera direkt.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…