Stekt gröt med yoghurt, honung och nötter

Ingredienser

Vilken gröt som helst kan sparas och stekas i efterhand. Med lite smör i pannan och goda toppings som honung och nötter blir den stekta gröten som ny!

Gröt 2p
Vatten enl förpackning
Havregryn enl förpackning
Salt enl förpackning
1 mogen, skivad banan
2 tsk malen kanel
smör till stekning

Till servering
1 dl grekisk yoghurt (10%)
1 msk honung
2 msk grovhackade valnötter

Gör så här

Koka eller micra gröten.

Häll över gröten i en form. Låt kallna i kylen.

Skär gröten i 4 bitar (för 2 portioner).

Stek bitarna i smör på medelvärme tills de är gyllene.

Till servering: Toppa den stekta gröten med yoghurt, honung och nötter.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.