Vilken gröt som helst kan sparas och stekas i efterhand. Med lite smör i pannan och goda toppings som honung och nötter blir den stekta gröten som ny!
Gröt 2p
Vatten enl förpackning
Havregryn enl förpackning
Salt enl förpackning
1 mogen, skivad banan
2 tsk malen kanel
smör till stekning
Till servering
1 dl grekisk yoghurt (10%)
1 msk honung
2 msk grovhackade valnötter
Koka eller micra gröten.
Häll över gröten i en form. Låt kallna i kylen.
Skär gröten i 4 bitar (för 2 portioner).
Stek bitarna i smör på medelvärme tills de är gyllene.
Till servering: Toppa den stekta gröten med yoghurt, honung och nötter.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng