ca 1 kg Högrev benfri eller grytbitar
smör
3 gula lökar
4 röda parikor
2 vilöksklyftor
6 msk tomatpuré
1 brk krossade tomater
1 l vatten
2 msk oxfond
cayennepeppar
salt och peppar
Skär köttet i små tärningar. Hacka löken och tärna paprikan.
Bryn köttet i smör, salta och peppra. Blanda sedan i lök och paprika. Krossa
vitlöken med spiskummin i en mortel, blanda med tomatpuré och cayennepeppar.
Lägg ner blandningen i grytan med köttet och häll i 1 brk krossade tomater och
1 l vatten, tillsätt oxfonden.
Låt koka ca 1 timme, smaka ev av med mer salt eller peppar.
Servera med en klick crème fraiche.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Äppeldricka
Äppeldricka
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…