ca 1 kg Högrev benfri eller grytbitar
smör
3 gula lökar
4 röda parikor
2 vilöksklyftor
6 msk tomatpuré
1 brk krossade tomater
1 l vatten
2 msk oxfond
cayennepeppar
salt och peppar
Skär köttet i små tärningar. Hacka löken och tärna paprikan.
Bryn köttet i smör, salta och peppra. Blanda sedan i lök och paprika. Krossa
vitlöken med spiskummin i en mortel, blanda med tomatpuré och cayennepeppar.
Lägg ner blandningen i grytan med köttet och häll i 1 brk krossade tomater och
1 l vatten, tillsätt oxfonden.
Låt koka ca 1 timme, smaka ev av med mer salt eller peppar.
Servera med en klick crème fraiche.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng