Spindelmuffins

Ingredienser

15 st

Du behöver
15 st chokladmuffins se recept nedan
30 st Non-stop godisar
1 påse svarta godissnören
chokladströssel

Glasyr
25 g smör, smält
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 dl florsocker
2 tsk starkt kaffe
ev. lite vatten

Chokladmuffins
2 ägg
2 dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
½ dl kakao
2 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl mjölk
50 g smör, smält

1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och strösocker fluffigt. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ihop det med äggsmeten, mjöl och smör till en slät smet.

2. Ställ ut ca 15 muffinsformar i papper eller aluminium på en ugnsplåt.

3. Fyll formarna med ca ¾ smet.

4. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i ca 10 min.

Gör så här

1. Baka muffins enligt receptet.

2. Klipp till 90 bitar godissnören som är ca 8 cm långa.

3. Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren, tillsätt lite vatten om det behövs så glasyren blir lagom bredbar.

4. Bred ut glasyren på kakorna. Strö över strössel och lägg på ögon.

5. Stick ner benen (godissnörena) i muffinsen.

Betyg (7 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.