15 st
Du behöver
15 st chokladmuffins se recept nedan
30 st Non-stop godisar
1 påse svarta godissnören
chokladströssel
Glasyr
25 g smör, smält
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 dl florsocker
2 tsk starkt kaffe
ev. lite vatten
Chokladmuffins
2 ägg
2 dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
½ dl kakao
2 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl mjölk
50 g smör, smält
1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och strösocker fluffigt. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ihop det med äggsmeten, mjöl och smör till en slät smet.
2. Ställ ut ca 15 muffinsformar i papper eller aluminium på en ugnsplåt.
3. Fyll formarna med ca ¾ smet.
4. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i ca 10 min.
1. Baka muffins enligt receptet.
2. Klipp till 90 bitar godissnören som är ca 8 cm långa.
3. Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren, tillsätt lite vatten om det behövs så glasyren blir lagom bredbar.
4. Bred ut glasyren på kakorna. Strö över strössel och lägg på ögon.
5. Stick ner benen (godissnörena) i muffinsen.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…