Spenatsoppa

Ingredienser

4p.

8 dl vatten
2 dl vispgrädde
400 g djupfryst hackad spenat
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
2 msk vetemjöl
2 tärningar kycklingbuljong
2-3 msk citronjuice
4 ägg
salt
vitpeppar

Gör så här

Skala och hacka den gula löken och vitlöken och fräs den mjuk i smör.
Tillsätt mjölet och rör runt.
Tillsätt buljong, vatten och grädde och låt koka upp.
Koka i ca 3 minuter och tillsätt därefter spenaten och till sist citronjuice och smaka av med salt och peppar.
Servera soppan med två halvkokta ägghalvor.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr