Spenatpesto

Ingredienser

400 g färsk spenat
1 citron
2 vitlöksklyftor
0,5 dl rostade solrosfrön eller valfri sort nötter
Riven ost av valfri sort med mycket smak (parmesan, prästost, västerbottenost osv)
1 dl olivolja
Salt, peppar

Gör så här

1. Rosta solrosfrön/nötter i en torr stekpanna.

2. Mixa ihop spenat, saften från citronen, vitlök och olivolja. Kör även ner de rostade fröna/nötterna och osten.

3. Häll på mer olivolja eller eventuellt vatten för att få den konsistens du vill ha. Krydda med salt och peppar.

4. Servera med t.ex en god sallad eller vad som helst egentligen!

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

bakgrund monterrato
Fynd – “Ett väldigt trevligt vin för ett klockrent pris” – Vinbanken oktober 2025
119 kr