Placeholder

Spenat och ricottabollar

Ingredienser

250 g fryst hackad spenat
250 g ricottaost
1 ägg
3dl vetemjöl
1 krm riven muskot
1 dl riven parmesanost
3/4 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
250 g valfri pasta
1 förp tomatsås gärna med basilika
Rapsolja

Gör så här

Tina spenaten och krama ur vätskan noga. Blanda
 med ricotta, ägg, vetemjöl, muskot, parmesan, salt och peppar. Forma till ca 25 st bollar (för 4 port) med oljade händer. Stek bollarna i olja tills de får fin färg runtom.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Värm tomatsåsen.
Till servering: Servera ricotta- och spenatbollarna med pastan och tomatsåsen. Toppa med basilika och parmesan.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.