Sparrissoppa med laxromcrostini

Ingredienser

4p

2 knippen grön sparris
1 msk smör
2 st hackade schalottenlök
2 tärningar grönsaksbuljong
8 dl vatten
2.5 dl vispgrädde
1 nypa flingsalt
2 krm svartpeppar
1 kruka dill

LAXROMSCROSTINI
0.5 st baguette i tunna skivor
1 dl crème fraiche
1 burk röd fiskrom, stenbitsrom, forellrom eller laxrom

Gör så här

1. Skär bort den nedre lite träiga delen på sparrisarna och dela resten i bitar.

2. Hetta upp en kastrull med smör och stek löken mjuk utan att den tar färg.

3. Tillsätt sparrisbitarna, häll på vatten och buljongtärningar. Sjud tills sparrisen är mjuk. Mixa till en slät soppa.

4. Tillsätt grädden, salta och peppra. Toppa med créme fraiche och hackad dill.

5. Rosta tunna baguetteskivor i torr panna eller ugn. Klicka på créme fraiche och laxrom.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.