4p
2 knippen grön sparris
1 msk smör
2 st hackade schalottenlök
2 tärningar grönsaksbuljong
8 dl vatten
2.5 dl vispgrädde
1 nypa flingsalt
2 krm svartpeppar
1 kruka dill
LAXROMSCROSTINI
0.5 st baguette i tunna skivor
1 dl crème fraiche
1 burk röd fiskrom, stenbitsrom, forellrom eller laxrom
1. Skär bort den nedre lite träiga delen på sparrisarna och dela resten i bitar.
2. Hetta upp en kastrull med smör och stek löken mjuk utan att den tar färg.
3. Tillsätt sparrisbitarna, häll på vatten och buljongtärningar. Sjud tills sparrisen är mjuk. Mixa till en slät soppa.
4. Tillsätt grädden, salta och peppra. Toppa med créme fraiche och hackad dill.
5. Rosta tunna baguetteskivor i torr panna eller ugn. Klicka på créme fraiche och laxrom.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…